Budapest Legenda
Budapesti kortárs építészet térképen
Budapest contemporary architecture map
🡠Vissza
Prezi HQ irodaház-kialakítás
Építész
Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos
Építész iroda
Minusplus Generáltervező Kft.
Tervezés éve
2013
Elkészült
2014
Cím
1065 Budapest, Nagymező utca 54.
Díjak
Budapest Építészeti Nívódíja, díjazott, 2015
A mára világmárkává erősödött Prezi a pesti belváros szívében, a Nagymező utca–Hajós utca közötti, századfordulós Merkúr Palotában alakította ki budapesti központját. A volt telefonközpont hatalmas kapcsolócsarnokában elhelyezett, egyterű iroda kialakítása izgalmas, nagy mérete ellenére személyre szabott.
A lépésről lépésre belakott épületben a változatos terek, a számtalan designötlet, a minden zugot belakó kreatív térhasználat olyan inspiráló közeget teremt, ahol a világ minden tájáról verbuválódott, több mint 200 dolgozó koncentráltan, hatékonyan, mégis örömtelien és közösségi szellemben tudja végezni munkáját. A belső teret folyamatosan átalakító designszemlélet érzékenyen képes reagálni az állandó változásban lévő start-up elvárásrendjéhez, up-to date működési filozófiájához. Ez a tervezési módszertan önmagában is példamutató. A Prezi irodaház nemcsak közvetlen környezetét pezsdíti meg, hanem a személytelen irodaépítészet világát is.
Építész felelős tervező
Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos
Projektvezető építész
Antal Gabriella, Molnár Tímea, Turai Balázs
Építész munkatárs
Bakó Zsófia, Bubla Ágnes, Debreczeni Péter, Gulyás Kata, Hompók Zsófia, Kis Balázs, Kis Ferenc, Macsuga Eszter, Pap Szabina, Péteri Olga, Szodorai Tímea, Zvolenszki Blanka
weboldal
http://www.minusplus.hu/project/prezi-com-irodahaz/
Fotó
Bujnovszky Tamás
Mutasd térképen
Ez az oldal sütiket használ. Bővebb információ 🡢
Elfogad